Home

Kako prirodni kamen povećava vrijednost nekretnine

vrijednost nekretnine - Stilski lijepo uredeno procelje kuce s prirodnim kamenom

Prirodni kamen povećava vrijednost nekretnine

Kako prirodni kamen povećava vrijednost nekretnine?

Prirodni kamen, kao izdržljiv i dugotrajan materijal, korišten je kroz povijest u arhitekturi, a danas se ponovno primjenjuje u modernim nekretninama.

Ne samo da prirodni kamen pruža estetski ugodan dodatak svakom domu ili poslovnoj zgradi nego im daje i dodatnu vrijednost uz bezvremenski dizajn koji nikada ne zastarijeva.

Potrebno je spomenuti i vrlo visoke sposobnosti uštede energije, što je danas u modernom svijetu posebno traženo.

Idemo provjeriti kako korištenje prirodnog kamena može povećati vrijednost vaših stambenih ili poslovnih nekretnina i koju strategiju upotrijebiti pri odabiru.

 

Razlozi zbog kojih prirodni kamen povećava vrijednost nekretnine:

Prirodni kamen nudi dugotrajnost uz minimalno održavanje nakon ugradnje – tako da jednom kada ga postavite ne razmišljate više o njegovom održavanju.

Osim što traje dulje od jednostavnijih alternativa kao što su beton ili drvo – prirodni kamen zapravo s godinama i dalje odlično izgleda zbog minimalnog trošenja.

To znači da će kupci koji razmatraju kupnju nekretnine odmah primijetiti ljepotu izrade, a neće trebati razmišljati o potencijalnim problemima s čestim održavanjem u budućnosti, čime Vaš projekt postaje pristupačniji za kupnju.

 

vrijednost nekretnine - Moderna zgrada s fasadom od travertina

Slika 1. Moderna zgrada s fasadom od travertina

 

Ako prirodni kamen sagledamo s estetskog stajališta, lako je primijetiti da su mogućnosti ugradnje kamena u svaki dizajn nekretnine skoro neograničene.

To znači da kakav god bio dizajn Vaše nekretnine u njega je moguće uklopiti prirodni kamen, pri čemu posebno dolazi do izražaja unikatnost.

Upravo ta unikatnost će često biti dodatan motiv kupcu za kupnju nekretnine.

Čak i korištenje dodanih luksuznih predmeta od prirodnog kamena, kao što su npr. umivaonici, statue, vaze, žardinjere i sl., povećava prodajnu cijenu nekretnine pa i kod kupaca koji za kupnju imaju lokaciju kao glavni kriterij.

Na taj način se podiže stilski dojam nekretnine, pa kupcu neće biti problem unaprijed platiti više jer zna da će zbog kvalitete materijala naknadno potrošiti manje na održavanje.

Prirodnom kamenu u ovom segmentu nema premca jer u interijeru nadaleko premašuje sve druge stilske ukrase, kojima je današnji svijet dizajna prezasićen.

 

vrijednost nekretnine Komplet dekorativnih elemenata od travertina za interijer

Slika 2. Komplet dekorativnih elemenata od travertina za interijer

 

Prvi korak za izvrsnu prezentaciju Vaše nekretnine je njen vanjski izgled. Ugradnjom vapnenca ili granita u vanjske prostore nekretnine, kao što su prilazi, stepenice, pročelja, balustrade i sl., stvorit će izvrstan početni dojam kod kupaca, što je zapravo najbitnije.

Većina nekretnina se brzo proda bez obzira na cijenu, upravo zahvaljujući izvrsnom početnom dojmu.

Taj dojam se dodatno povećava ako se i fasada ili zidovi nekretnine izrade od prirodnog kamena, pri čemu treba paziti na dizajnerske detalje koji će nekretninu skladno uklopiti u susjedstvo.

Vanjske terase se mogu popločati travertinom, koji je danas posebno u trendu, a koji nudi dovoljno suptilnosti, te Vaša nekretnina neće izgledati preluksuzno.

Vanjski bazeni s prirodnim kamenom garantiraju dugotrajnost, kvalitetu i neprolazan dizajn.

Interijer obogaćen prirodnim kamenom – bilo na popločanim zidovima ili podovima, bilo istaknutim kamenim detaljima kao što su kamini, reljefi, stubišta, i sl., bilo sudoperima, umivaonicima, kadama – daje nekretnini ekstra vrijednost te zadivljuje potencijalnog kupca, posebno ako su dizajneri dobro odradili svoj dio posla.

 

vrijednost nekretnine Moderna kupaonica u prirodnom kamenu

Slika 3. Moderna kupaonica u prirodnom kamenu

 

Sobe ili dnevni boravak obloženi u prirodni kamen, ili u boljem slučaju zidani prirodnim kamenom, pretvaraju interijer u prirodnu oazu uživanja jer je kvaliteta zraka u takvim prostorima znatno bolja od one u interijerima s ugrađenim umjetnim materijalima koji izravno utječu na zdravlje čovjeka.

Kupaonica u kojoj su istaknuti kamena kada i/ili umivaonici, kuhinja s masivnim kamenim pultom i sudoperom od kamena, dnevni boravak s kaminom od kamena ili reljefnim kamenim zidom, drastično će podići pozitivan dojam o nekretnini neovisno o tome radi li se o kupcu, iznajmljivaču ili običnom posjetitelju.

 

Korištenje visokokvalitetnog prirodnog kamena daje veliku financijsku vrijednost nekretnini, ali se i kupac s druge strane emocionalno izvrsno osjeća zbog takve kupnje.

Prirodni kamen je dugoročno ulaganje u vrlo ukusno namješten prostor i istovremeno je i ekonomično ulaganje jer daje najviše povrata za uloženi novac.

Stoga svakako u svaki Vaš projekt uključite materijale prirodnog podrijetla jer kupci cijene bezvremenost kada tragaju za nekretninom svojih snova. Pri tome se ne libe platiti visoke cijene posebno ako je došla do izražaja i kreativnost pri dizajnu.

Upamtite – kvalitetna trajna rješenja nam služe cijelog života…zato investirajte pametno 🙂