Bathroom

Moderne kupaonice s vrhunskim elementima

Moderne kupaonice Proizvodi od prirodnog kamena-umivaonik od mramora-granitni sudoper-kada od travertina-amfora-kamen za oblaganje-ukrasni kamen

Moderne kupaonice s vrhunskim elementima od prirodnog kamena

Moderne kupaonice s vrhunskim elementima od prirodnog kamena imaju elegantan, uglađen i minimalistički stil, koji se sastoji od čistih linija, jednostavnih geometrijskih oblika, minimalističkih boja i što je najvažnije, vrhunske kvalitete materijala. Bez obzira na veličinu Vašeg interijera, moderan dizajn može ga pretvoriti u luksuzno utočište za opuštanje i uživanje nakon napornog dana.

Budući da svoju kupaonicu koristite svaki dan, ona bi trebala biti dizajnirana tako da odgovara Vašem osobnom stilu.

Kupaonica je jedan od najbitnijih dijelova interijera te je potrebno uložiti poseban trud u dizajniranje kako bi boravak u njoj bio što ugodniji. Ako ste ljubitelj čistih, nenatrpanih prostora i sofisticiranog dizajna, moderan stil kupaonice može biti baš za Vas.

Ključni elementi za uređenje kupaonice u modernom stilu su:

  • Samostojeća kada od prirodnog kamena
  • Jednostavna ogledala i moderno led osvjetljenje
  • Lavaboi od prirodnog kamena
  • Moderne jednostavne slavine
  • Zidna wc školjka i bide
  • Ravne kamene pločice bez fuga preko cijelog zida
  • Neutralna shema boja
rockamen luxury hotel bathroom two washbasins gray stone bathtub sinks bathroom kupaonica mramor kada umivaonici siva

Slika 1. Moderno uređena kupaonica s kadom i umivaonicima od sivog mramora.

Samostojeća kada

Samostojeća kada od prirodnog kamena ključni je element u kupaonici modernog stila, pa ako imate prostora, planirajte uključiti ovu kultnu značajku. Suvremeno i moderno oblikovana samostojeća kada postaje žarišna točka svake kupaonice, baš poput kakve skulpture.

Moderne samostojeće kade mogu biti pravokutnog, ovalnog i drugih oblika. Ključni elementi dizajna na koje treba obratiti pažnju su čiste neprekinute linije i ravni ili blago zaobljeni rubovi. Treba izbjegavati kade s postoljem, ukrasne rezbarije ili komplicirane obline ako gajite moderan stil. Slavine za kadu trebaju biti čistih, ravnih linija, bez ukrasa. Ako je Vaša kada samostojeća, slavine mogu se montirati na zid ili na pod, nikako na kadu.

Jednostavna ogledala i moderno led osvjetljenje

Kupaonska ogledala i rasvjeta moraju dobro funkcionirati zajedno kako bi stvorili funkcionalno rješenje za obavljanje kupaonskih aktivnosti kao što su brijanje ili šminkanje. Za modernu kupaonicu koristite čiste linije i geometrijske oblike i za ogledala i za rasvjetu. Moderno ogledalo bez okvira s integriranom rasvjetom i pozadinskim osvjetljenjem izvrstan je izbor jer uklanja sjene na vašem licu. Na ovaj način se pridonosi modernom izgledu kupaonice jer nema dodatnih rasvjetnih tijela oko ogledala. Za moderni stil kupaonice popularne su i rasvjetne led trake. Mogu se postaviti vodoravno iznad ogledala ili okomito s obje strane. Prije izgradnje kupaonice vodite računa o prirodnom svjetlu u prostoriji. Prozori i krovni prozori izvrsne su opcije za dodavanje svježeg i funkcionalnog štiha modernoj kupaonici.

Lavabo od prirodnog kamena

Lavabo od prirodnog kamena, također kao i kupaonska kada, treba biti ravnih, jednostavnih linija, pravokutnog, kružnog ili ovalnog oblika. Pri izboru treba voditi računa da se boje kade i umivaonika usklade s bojom kamenih zidnih pločica. Preporuča se, ako Vam prostor dopušta, ugraditi par umivaonika za potpunu iskoristivost kupaonice, ali i za luksuzniji ugođaj. Kako je kamen materijal formiran u prirodi pa zbog toga ne postoje dva identična komada, tako će boje, nijanse, uzorci, udubljenja te površinska odstupanja dati unikatan karakter svakom pojedinom umivaoniku, što često nije slučaj kod umivaonika od umjetnih materijala.

Ukoliko imate ograničeni budžet, preporuka je zidne pločice nabaviti od umjetnih materijala, a kadu i umivaonike od prirodnog kamena.

Preporuča se ugradnja umivaonika na zidnom ormariću izdignutom od poda. Opcija su i samostojeći umivaonici na postolju od prirodnog kamena. U posebnu kategoriju spadaju umivaonici od onyxa koji provode svijetlost. Takvim umivaonicima se dodaje pozadinsko led osvjetljenje, koje podiže ugođaj luksuza na najvišu stepenicu. To je posebno vidljivo kada se kupaonica koristi u noćnim satima ili u uvjetima smanjenog osvjetljenja.

Moderne jednostavne slavine

Glavno pravilo za dizajn kupaonice modernog stila je jednostavnost. Izbjegnite iskušenje da dodate pretjerano sofisticirane slavine. Umjesto toga držite se minimalističkog dizajna koji je usklađen s cjelokupnom temom vaše kupaonice. Također, odaberite kvalitetne slavine s velikom garancijom.

Slavine se mogu montirati na zid ili na pult umivaonika. Ekonomične i najjednostavnije za napraviti, slavine za postavljanje na pult, dolaze u više stilskih opcija od zidnih slavina. Zidne slavine najbolje pristaju kupaonicama koje imaju ograničen prostor na radnoj površini.

Slavine s dvije ručke smatraju se malo tradicionalnijim odabirom od slavina s jednom ručkom koje nude elegantan, moderan izgled. U redu je miješati završne obrade i stilove u svojoj modernoj kupaonici. Svi hardverski elementi i elementi u vašoj kupaonici ne moraju nužno odgovarati. Međutim, trebali bi biti kompatibilni. Na primjer, ne možete odabrati vrlo modernu i ravnu slavinu za umivaonik te je upariti s ručkama za tuš u tradicionalnom stilu. Odaberite stil – u ovom slučaju je “moderan” – i provjerite je li sva kupaonska oprema u tom stilu. Ako niste sigurni u svoje sposobnosti usklađivanja, odaberite liniju jednog proizvođača i na taj način riješite nedoumicu.

Sa svojim čistim, minimalističkim izgledom, lebdeći toaletni toaleti odmah prebacuju kupaonicu iz zastarjele u a la modus. Zidne toalete daju iluziju dodatnog prostora i stvaraju šik stil koji je izrazito moderan.

Zidna wc školjka i bide

Odaberite viseće zidne wc školjke i bidee visoke kvalitete. Viseći zidni elementi doprinose da se prostor kupaone čini prostranijim nego što u stvarnosti jest. S druge strane, u prostranim ili kompaktnim kupaonicama, viseći elementi doprinose osjećaju urednosti i čistoće. Bez vodokotlića daju sveukupni osjećaj jednostavnosti korištenja te i najmanja kupaonica postaje većom i modernijom.

Ravne kamene pločice bez fuga preko cijelog zida

Želite li biti u trendu s vašim modernim podovima u kupaonici, pozadinskim površinama, zidovima tuša, pločice od prirodnog kamena su trenutno u modi i pomoći će vam da svoju kupaonicu podignete na viši nivo. Pločice velikog formata pomažu poboljšati umirujuću atmosferu, pa opuštanje u ovakvim prostorima nastaje samo po sebi. Svoju kreativnost možete raspustiti dodavanjem zanimljivih zidova u tuš kabini. Tu možete, osim mozaika, koristiti ravne i jednostavne geometrijske oblike od drveta ili koristiti pločice u obliku slagalice. U tom slučaju se preporuča da sličnu tehniku primijenite i na podu.

Neutralna shema boja

Ne možete pogriješiti s bijelom kada je u pitanju moderan stil kupaonice. Bijela boja unosi organizmu ugodnu vibraciju u prostor kupaonice. Dodavanjem mramornih pločica u potpuno bijelu kupaonicu ublažili ste bijeli izgled kupaonice, a istovremeno ste zadržali luksuz.

Nijanse bež i smeđe boje su dobar način na koji možete stvoriti modernu kupaonicu koja izgleda mirno i iskonski. Smeđe nijanse stvaraju mirnu atmosferu bez stresa, nalik na spa. Ako želite svojoj kupaonici dati elegantan i luksuzan izgled, koristite nijanse smeđe tamne čokolade a detalje nabavite u metalik zlatnoj boji. S druge strane, nježnija svijetlosmeđa savršeno se uklapa u neutralne pozadine i naglašene boje poput bež i boje drveta, te doprinose opuštajućem raspoloženju.

Paleta sive boje može se miješati s hladnim bojama granita kako bi se stvorila umirujuća atmosfera. Siva se dobro slaže s gotovo svim bojama. Dakle, možete ili miješati tamne drvene elemente kako biste uravnotežili hladne tonove ili dodati naglaske s blistavim bojama poput zavjese za tuš s uzorkom i svijetlih ručnika kako bi vaša kupaonica izgledala živahno.

Ništa ne dodaje kontrast i dramatičnost kao paleta crno-bijelih boja. S tamnim i svijetlim nijansama zajamčen vam je prostor prepun pozitivnog raspoloženja te je savršen za opuštanje.

Teško je povjerovati, ali i tamne boje se dobro uklapaju u kupaonice. Dizajn vaše kupaonice u tamnijim nijansama može učiniti da izgleda veća. Koristite tamnije nijanse plave, sive i zelene i učinite svoju malu kupaonicu odvažnom i modernom.

Dizajnirajte svoju modernu kupaonicu danas

Moderno različitim ljudima znači različite stvari. Neki od najčešćih elemenata koji se koriste u kupaonicama modernog stila uključuju čiste linije, minimalan nered, ravne geometrijske oblike i neutralne ili osnovne boje.

Pokrenite se već danas i preuredite svoju kupaonicu po svojim željama.

Mi smo tu da Vam pomognemo savjetima pri izboru kada i umivaonika.

Javite nam se što prije kako bi ste napravili prvi korak u tom smjeru.

rockamen luxurious modern bathroom white stone style kupaonica mramor kada luxury hotel bathroom bathtub modern spa

Slika 2. Mramorna kada na granitnom podu.